Day 7 (I think?)

Förlåt kära läsare (VIP; mor och far) för mina slöa uppdateringar. Here's the reason:

Lördag morgon lämnade vi Puerto Plata för att bege oss till huvudstaden Santa Domingo. För att ta oss till bussen delade jag och Simon en trimmad taximoppe. 5 kr, 10 min. Great! Det ända du behöver tänka på är att kliva av på vänster sida av moppen, annars får du en så kallad "Dominikansk tattoo" = brännmärke på smalbenet.
På våran resa till Domingo följde även en tjej vid namn Nathalie med. Domikansk, engelsktalande och väldigt trevlig tjej. Bussresan tog ca 4 h och spenderades i en svinkall buss. Väl framme i huvudstan letade vi fram ett hotell. Gick bra. Prutade ner priset till hälften. Lämnade väskorna och tog en taxi till ett stort shoppingcenter. Missöden där: Saras flip flop gick sönder, och Simon klantade till en matbeställning så Nathalite var tvungen att strida. Nu spolar jag fram några timmar.
Simon fick äntligen sin första drink (no kidding!) på en väldigt mysig uteservering. Där satt vi tills vi kom på att vi kanske borde äta.

Söndag och dags för sammankomst. Klev upp tidigt, tog en taxi till hallen. ca 750 pers samlades i en hemskt trevlig öppen hall som hade stolar som man kunde luta bak till den grad att du nästan låg ner. Nice. Programmet var väldigt fint, anpassat till alla engelsktalande missionärer och pionjärer som var på sammankomsten. Ungefär 90% heltidförkunnare.


Efteråt for vi till en Dominikansk restaurang och åt. Vi satt med några trevliga svenskor, och ett par. Hm. Amerikaner tror jag? God mat. 50% vittnen på restaurangen. Efter ett tag började dansen: Merenge och Bachata. Hög, glad musik och glada människor. Tror jag dansade med hela teamet byggbeteliter.


På måndag mötte vi upp vårat blivande gäng i "gamla stan". Gänget: Tinnika, Joselyn och Maria från Canada, Nathalie från Californien och Luke från Wales. Vi hyrde världens bästa pimpbuss med tillhörande pimpchaufför som körde oss till La romana, Bayahibe, ca 3 h från Santa Domingo. Checkade in på vårt hotell, som är hur bra som hellst. 3 nätter = 250 kr var. Frukost ingår och rummen är super.

Och så tillslut. Igår tog vi en båt och åkte till "paradisön". Vi stannade och snorklade på några ställen. På själva ön stannade vi i ca 3 timmar. Det var hur fantastiskt som helst! Vi är alla brända som kräftor idag.

G2g now, sry, men jag ska försöka lägga upp bilder snarast. Ha det bra i Sverige! KRAM

p.s ca 30 grader här. d.s


 


Day 2


Simon bor med en kille från Wales vid namn Luke. Han är riktigt schysst. I deras hus har dom inget vatten just nu, och har inte haft det sen vi kom hit. Igår skulle Luke ta en dusch med hjälp av regnvatten. Han tittade ner i baljan som han precis skulle hälla över sig, såg att det simmade omkring små kryp och sa:
- Euw. Please don't eat my brain!
Och så hällde han det över sig.

Slutsats: I Dominikanska republiken får man inte vara så kinkig.

Fler upptäckter: Stressa inte. Icke! Det finns inte på kartan. Ansträng dig absolut inte. Ska du 1 km bort, ta bussen, eller åk med en moppekille. Frågar någon dig om vägen, peka med hjälp av munnen så slipper du lyfta på handen. Vill du påkalla någons uppmärksamhet, säg "tZssszt!". På engelska kallas det för "hissing". Som tjej får du tåla en heel del hissing under en dag här.  


Bild1
På väg till ett "trippel-studie" med Sara så mötte vi den här lilla karavanen.

bild2
Första middagen ute. Massa ris, bönsås, friterad kyckling och... dryck. 
För alla oss tre gick på 65 kr. 

Bild3

Idag har vi åkt till ett surfarställe som heter Cabarete. Tyvärr har vädret inte
varit på topp, så vi har legat på en restaurang feat. internetcafé i några timmar
och softat.

To be continued...

Framme!

Hola amigos!

Nu är vi framme och i tryggt förvar. :)

Resan hit tog sammanlagt 24 timmar. Först var flyget i Sverige självklart försenat. Där satt vi och väntade i omking 5 timmar. Sen fick vi vänta i Canada i över 1 timme, för en rysk familj hade ogiltligt visum. Och flyget var inte finair, utan finland air = riktigt trangt och hemsk mat.
Simon körde po "teleport"-tekniken = sov igenom nästan hela resan. Jag försökte, men tanten som satt brevid mig stirrade po mig so det kändes plötsligt inte so bekvämt.

Det har varit storm här ockso! Mamma, var inte orolig, vi blev bara lite blöt om fötterna. Nu är det ca 25 C och sol.

To be continued...

Kaos

Resan till Dominikanska Republiken hängde för några timmar sedan på en väldigt skör tråd. Med betoning på VÄLDIGT.

Kortfattat:
Linda hade köpt en paketresa till dominikanska, och enligt den resan skulle hon åka hem imorgon. Linda köpte en ny paketresa, samma resa som jag nu köpt, och tänkte bara utnyttja hemresan på den nya biljetten, om 2 veckor.
Och här uppstod det ett problem. Om inte Linda var med på ditresan imorgon, skulle även hemresan brännas.
Så, Linda måste åka hem imorgon. IMORGON.

Istället tänkte vi att min bror fick hoppa in och ta över hennes nu oanvända nya paketresa. Men det gick inte heller för sig, för då har Apollo en 24 timmars regel som innebär att man inte får byta namn på biljetten senare än 24 timmar innan avgång.

Nu har alltså min Bror fått köpa en helt ny paketresa, och alldeles strax blir det vi som åker till Dominikanska Republiken.

Stabil början.

Nu smäller det!

Ja, nu händer det grejer för fröken locksmock ska ni veta!
Hon har nämligen, för ca 1h sedan, bokat en sista minuten
resa till Dominikanska Republiken. Hon lämnar Sverige redan
på onsdag och kommer att efter ca 14h vara framme hos sin
kära vän Linda, som befinner sig i just DR.

Bloggen ska försöka hållas uppdaterad därbortifrån.
We'll see if resekassan har råd att betala eventuella
internetcaféutgifter.

So long!

image29

Kör 1

Ikväll tog jag min första körlektion.

Ett ljud som liknade "BRooorkaakmburrr" kom innifrån bilen.
- Jaha, och vad händer nu då Cecilia?
- Hihihi, oj, hih, jag råkade visst glömma att gasa också.
- HA HA HA HA, ja man kan ju alltid glömma nånting, HE HE.
- Ehja, fast kanske inte att gasa. Det var lite pinsamt.
- Ja, ne. Det förstås, det var ju lite dumt.

Great success!

image28

Piipii

Kvällens händelser påminde mig om en udda, rätt så gullig, händelse som utspelade sig hemma hos mina småkusiner.

Marcus, 5år, gick och satte sig på toa. Det klassiska "fääääärdig"-ropet avbröts mitt i, och Marcus förblev tyst i en minut. Sen, med en ännu gladare och fastare stämma än innan, fastslog han att "Nuuu e jag färdig!"


Jahapp. Hur ska jag kunna avsluta det här, ganska pinsamma, inlägget på ett seriöst vis?..

Har ni hört att priset på spikskor har ökat markant? No, it's true!

Osund



Möööp. I helgen, i östersund, lyckades jag få ett helt sällskap beroende av maffia,
och vi körde psykologen 3 gånger. Så allt var som vanligt då.

Imorron ska jag ta ledigt första halvtimmen. Guess why?

Musik non stop. Kram